Családi vízitábor, Ásványráró

Családi vízitábor, Ásványráró

Már hagyományosan minden évben szervezzük a családi vízitáborunkat Ásványrárón. Tartalmas öt napot tölthetünk együtt, csillagtúrákat vezetünk nektek a környéki ágrendszeren. Kedvenceitek lesznek a Szilfási-ág a Gatyai-Dunán, vadregényes, szűk nádasaival, az Árvai-zárás, az Ásványi fenékküszöb és hallépcsővel és a Szobori-rét mólója, na ott kötelező vízbe ugrálni. Ha a csapat bevállalós, miért ne lenne az, lehetőség van átmenni egy napot Kisbodakra, onnan visszaevezni Ásványráróra, és akkor megcsodálhatjátok a Tündértavunkat, és a Bodaki ágvégzárást, a kicsi belső tóval, ahol fürödni szoktunk.

5 nap / 4 éjszaka / 5 nap evezés
Egyéni utazással.

Maximum létszám: 40 fő

Szállás: Part Kemping, Ásványráró. 6 ágyas, zuhanyzós, koedukált kőházakban, vagy saját sátorban. Teljes ellátással, evezés minden nap, sok sport, sok közösségépítő program, tábortűz, bográcsozás, zene, tánc…

Árak:
kőházban: hamarosan…
saját sátorban: hamarosan…
Ha csomagban kéritek, a 3 napos kenus hétvégével, és teljes hetet maradtok velünk, az árak: hamarosan…

Grafika: Civertan

Napi bontás

1. nap

Érkezés legkésőbb 13 óráig, mert délután evezünk. Első étkezés a vacsora, előtte otthonról hozott finomságokkal lakunk jól. Opció a kemping szuper büféje is. Vacsora után ismerkedési est.

2-4. nap

Igazodunk a párhuzamosan esetleg velünk táborozó vándorokhoz, engedjük őket korán reggelizni. 10 óra körül vízre tesszük a kenukat, és vízen fogyasztjuk el a hidegcsomagot. 16 óra körül érünk vissza a napi túráról, utána szabad program. Bővült a kemping kínálata, már szabadtéri kemence is van, ott sülhet pizza, szendvics, hús. Gyerekek szokás szerint sütnek rengeteg palacsintát, a felnőtteknek is jut. 🙂

5. nap

Utolsó nap is készülünk vízre, a közeli ártéri területre evezünk be, ahol vízi madarakat lesünk, majd szabad préda minden hajóegység, kipróbálhattok egyes versenykajakokat, gyakorolhatjátok a borulást kenuval.
Kenu kaland, Ásványráró

Kenu kaland, Ásványráró

Kedvenc vízünk, kedvenc kempingünk vár Téged is! Ha csak egy hétvégére tudsz elszakadni a munkából, vagy lemaradtál a többi táborunkról, három nap, négy barát, egy kenuban! Gyere velünk Ásványráróra, olyan hétvégi programot állítottunk össze, láb nem marad szárazon. Mindhárom nap evezünk az ásványrárói ágrendszeren, szombati napra hosszú túrával készülünk nektek, hogy garantáltan elfáradva engedjünk haza. Természet, sport, barátságok…

3 nap / 2 éjszaka / 3 nap evezés
Egyéni utazással.

Maximum létszám: 40 fő

Szállás: Part Kemping, Ásványráró. 6 ágyas, zuhanyzós, koedukált kőházakban, vagy saját sátorban. Teljes ellátással, evezés minden nap, sok sport, sok közösségépítő program, tábortűz, bográcsozás, zene, tánc…

Árak:
kőházban: hamarosan…
saját sátorban: hamarosan…
Ha csomagban kéritek, a nagy családi vízitáborral, és teljes hetet maradtok velünk, az árak: hamarosan…

 

Napi bontás

1. nap

Érkezés 13 óráig, mert délután evezünk. Első étkezés a vacsora, előtte otthonról hozott finomságokkal lakunk jól. Opció a kemping szuper büféje is. Vacsora után ismerkedési est.

2. nap

Meleg reggeli után 10 óra körül vízre tesszük a kenukat és nagy túrát teszünk a környék ágrendszereiben. Úgy állunk meg pihenni, hogy tudjatok strandolni és vízen fogyasztjuk el a hideg ebédcsomagot. Késő délután a kempingben szabad program.  Este lazítunk! 🙂

3. nap

Utolsó nap is készülünk vízre, egy rövidebb túrával zárjuk a hétvégét.
Vízivándor, Tisza-tó

Tisza-tó

A Tisza-tó országunk második legnagyobb tava!  Hatalmas nádassal, vízi növényzettel benőtt területek, számtalan sziget, holttág és csatorna várja, hogy felfedezzük.

A Hortobágyi Nemzeti Park negyedik bemutató területe, s így 1999 óta az UNESCO Világörökség része, a madarak európai vonulásának pihenőhelye, madármegfigyelő helyeket is látni fogunk, fészkek mellett evezünk.

Mindhárom szálláshely és az útvonal mellett is nagyon sok lehetőség lesz strandolni!

A tó körül pedig bringa útvonal, bizony!

7 nap / 6 éjszaka / 7 nap evezés
Utazás vonattal, csoportosan.

Szállás katonai sátrakban, tábori ágyakon. Napi háromszori étkezéssel.

Árak hamarosan…
18 év alatt
felnőtteknek (korlátozott létszám)

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség által kidolgozott program:

Napi bontás

1. nap: Tiszafüred

Táborunk első helyszíne a Tisza-tó fővárosa, Tiszafüred lesz. Táborhelyünk a víz közvetlen közelében a város Kajak-Kenu Sportegyesületében kap otthont, amely csendes, védett kis lagúnájával közvetlenül kapcsolódik a környék vízi életéhez. Nagyszerű helyszín ez azoknak, akik most ismerkednek az evezés szépségeivel, és azoknak is, akik már „profik”.  Érkezés után tábornyitás, oktatás és vízreszállás. A délután a játéké és a pancsolásé egészen vacsoráig, hiszen a strand néhány percnyi evezésre van a táborhelytől.

2. nap: Morotvák, öblítőcsatornák és fokok

Ez a nap mutatja meg először ki a legény (leány) a gáton (vagy inkább a kenuban)! A reggeli elfogyasztása után irány a kaland! Tiszafüred környéke jól kiépített és biztonságos evezős terep, mégis számtalan vadregényes és eldugott részt rejteget.  Ezen a napon megtanulhatjátok és saját szemetekkel is meggyőződhettek róla, hogy hol folyt egykoron a Tisza, mi célt szolgáltak egykor a fokok, illetve hogyan segítik az öblítőcsatornák ma a környék vízi és ökológiai egyensúlyát. Mindezt nem csak történetekkel fogjuk szemléltetni, hanem bizony ezeken a vizeken evezünk majd. A túra hosszát a csoport kedve és ereje akár a végtelenségig is nyújthatja, vagyis vacsoráig.

3. nap: Új helyszín, új kihívások

Ügyes és hatékony pakolás után gyors reggeli következik, hogy megismerhessétek a tábor következő helyszínét, Tiszavalkot. Az oda vezető út azonban tartogat majd újdonságokat számotokra: a forgalmas és nyüzsgő világból most a nyugalom és béke vizeire visz az út. A tiszavalki medence a Tisza-tónak a leginkább védett része, ahol igazán különleges növényekkel és állatokkal találkozhattok majd. Ennek a napnak a célpontja a Szivárvány kikötő, ami nem csak a nevében bájos kis hely, hanem egy igazi horgászkikötő. A hangulatot csak fokozni fogja a közös tűzgyújtás és a bográcsban főtt vacsora közös elkészítése.

4.nap: Védelem alatt

Ez a nap különös meglepetéseket tartogat számotokra. A Tisza-tavat alkotó 5 nagy medence közül a legvédettebb terület vár Titeket! Ide sokáig még a békés evezős sem tehette be hajója orrát, nehogy megzavarja az élővilágot. A Madárrezervátum területén fog vezetni az utunk ezen a napon, így láthatjátok a Kormorántelep lecsupaszodott fáit, amelyek több ezer madárnak adnak otthont és védett költőhelyet. Mindezt Európában is egyedülálló növénytelepek és társulások teszik felejthetetlenné.

5. nap: Eger-patak, Rima és Eger-vize

Ne ijedjetek meg, a következő állomás nem Eger lesz! Ugye furán hangzik, hogy egy tóban patakok és folyócskák is vannak? Itt nem! Ezek a kisebb- nagyobb vízfolyások kísérnek át minket a tábor következő, és egyben utolsó állomására, Poroszlóra. A védett részektől távolodva újra mozgalmasabb helyekre evezünk. Az újonnan elkészült kerékpáros híd alatt átjutva útba ejtjük a strandot! Innen már csak egy kisebb nekirugaszkodásra van a Madárpart Pihenő, Kölcsönző és Kemping, ahol tábort verhet a csapat. Akiben még maradt erő a vacsora után, röplabdázhatnak, focizhatnak vagy tollasozhatnak.

6. nap: Akiknek uszonya nőtt….

…azok fogják leginkább élvezni ezt a napot, hiszen végig a strandon és annak közelében leszünk. Ha már a kajak és kenu kormányzásban, SUP-on egyensúlyozásban mindenki bizonyította uszonya rátermettségét, itt inkább lábaitokat erősíthetitek a karjaitok után, ugyanis most kerékpárra pattanunk, hogy az új biciklis útról más arcát is megcsodálhassuk a Tisza-tónak. Fakultatív programként a szomszédos Ökocentrumban van lehetőségünk megismerni a Tó történetét. Az esti tábortűznél felidézzük a hét legjobb pillanatait!

Vízitáborainkat a Magyar Kajak-Kenu Szövetséggel együttműködve, annak szakmai programjára építjük.

Vízivándor, Szigetköz

Szigetköz

A vadregényes Szigetköz varázslatos folyószakaszain szervezzük ezt a hangulatos tábort.

A Duna ezer ágra szakadva hálózza be a Kisalföldet, egyedülálló természeti környezetet hozva létre. A Szigetköz számtalan folyómedre, hangulatos szigetvilága értékes ősvadon, amelyet a vízről fedezhetünk fel a legjobban.

7 nap / 6 éjszaka / 7 nap evezés
Utazás autóbusszal.

Szállás katonai sátrakban, tábori ágyakon. Napi háromszori étkezéssel.

Árak hamarosan…
18 év alatt:
felnőtteknek (korlátozott létszám)

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség által kidolgozott program:

Napi bontás

1-2. nap

Dunasziget a túra első megállója, ahol két éjszakát tölt el a csapat. A hely sajátossága egy hegyi patak tisztaságú szivárgó ág, amelyen igazi különleges élmény a kenuzás. A kemping strandja a gyerekcsoportok kedvence lett.

3-4. nap

A reggeli után Kisbodak a következő úti cél, ahol két éjszakát töltenek a vándorok. A sportolni vágyóknak lehetőségük van strandröplabdázni, tollasozni, focizni.

5-6. nap

Az ötödik nap célja Ásványráró, ahol két éjszakát tölt el a csapat. Itt megannyi program várja a gyerekeket: strandröplabda, tollas, foci, lovaglás, akadálypálya, darts, billiárd, csocsó, asztalitenisz. Akik elég bátrak, és ki merik engedni a hangjukat, alkalmuk nyílik megragadni a mikrofont egy karaoke est keretében, a táncos lábúaknak just dance estet szervezünk.

7.nap

Hazautazás

Vízitáborainkat a Magyar Kajak-Kenu Szövetséggel együttműködve, annak szakmai programjára építjük.

Rafting tábor
Menü